Műszaki leírás | Infinity Budapest | Prémium Duna parti-lakások
Ajánlatkérés
ÁTADÁS
2024. II. negyedév
Támogatott fűtésrendszer
(TÁVHŐ)


Műszaki paraméterek

A kivitelezés a stílus és a minőség jegyében történik különleges építészeti megoldásokkal, elsőrangú építőanyagokkal és innovatív technológiával ötvözve.


1. Tervezett új építés

1.1. Telek elhelyezkedése, épület megközelítése
Az épület Budapest IX. kerületében, a Lechner Ödön fasor és a Duna között helyezkedik el, közvetlenül a Duna Medical Center magánkórház szomszédságában.
A személygépkocsik az épület alatt található három szintes mélygarázsban helyezhetőek el. A mélygarázs a kis forgalmú Lechner Ödön fasorról nyílik.

1.2. A tervezett kialakítás
Az épület 3 pinceszinttel és 13 épületszinttel rendelkezik. Az épület 3 pinceszintjén kamerával megfigyelt mélygarázs tervezett, a földszinten a tervek szerint étterem és kávézó kap helyet, az 1. emeleten pedig fitness és wellness részleg található.
Az épület alsóbb szintjein szálláshely jellegű egységek kapnak helyet, a felsőbb szinteken pedig különféle alaprajzú, magas minőségben kialakított lakások találhatók. A 12. szinten egy exkluzív Sky Bar-t alakítunk ki, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Duna-partra és a Belvárosra.
A lakásokhoz a földszinten saját recepció tartozik.
Az épületben négy személylift fog üzemelni.

2. Épületszerkezetek

2.1. Tartószerkezet
Az épület függőleges tartószerkezetét vasbeton pillérek és vasbeton merevítő falak alkotják.

2.2. Válaszfalak
A lakáson belül gipszkarton válaszfalak készülnek, a lakások közötti elválasztó falak kiemelt akusztikai tulajdonságú gipszkarton lakáselválasztó falak acéllemez megerősítéssel, vagy vasbeton falak.

2.3. Külső falak
Az épület külső határoló falai jellemzően kiváló hőszigetelő képességű üvegfelületek, egyes helyeken vasbeton merevítő falak.

2.4. Födémek
A födémek statikailag méretezett vasbeton lemezekből készülnek.

2.5. Homlokzati burkolat
A homlokzaton magas minőségű szerelt burkolatok és üveg felületek jelennek meg. A homlokzati burkolatválasztás illeszkedik az épület modern megjelenéséhez.

2.6. Homlokzati nyílászárók
A külső nyílászárók alumínium szerkezetű, 3rétegű hőszigetelt üvegezésű, megfelelő légzárású és léghang gátlású, több ponton záródó vasalattal szerelt, egyedi gyártású nyílászárók. A nyílászárók legalább 34 dB hangszigetelő képességgel rendelkeznek. Az erkélyre tervezett nyílászárók jellemzően tolóajtók.

2.7. Hő- és hangszigetelések
Az épület homlokzatburkolata alá kiváló hő- és hangszigetelő képességű, tűzterjedést gátló kőzetgyapot szigetelés kerül. A vasbeton és acél épületszerkezeteket a szükséges helyeken korszerű hőhídmentesítő extra hőszigeteléssel tervezzük. Az épület padlószerkezeti rétegrendjébe fokozott lépéshanggátló szigetelés kerül.

2.8. Padló és fal burkolatok
Az erkélyeken wpc burkolat készül. A beltéri padló és falburkolatok a helyiség funkciójának megfelelően, a felkínált kollekcióból a Vevő által választottak szerint kerülnek kialakításra. A válaszfalak, lakáselválasztó falak végleges felületkezelése (választott belsőépítészeti koncepció nélkül) általánosan fehér diszperziós festés.

2.9. Belső ajtók
A lakás bejárati ajtók a követelményeknek megfelelően 5 ponton záródó minősített, WK2 betörésgátló biztonsági ajtók, az előírt hang- és tűzgátlási értékekkel. A lakáson belüli beltéri ajtók általánosan (választott belsőépítészeti koncepció nélkül) csőüreges vagy erősített papírrács betétes kivitelűek, CPL felülettel a felkínált kollekcióból Vevő által választott színben.Az ajtókhoz alu natúr kilincs tartozik normál zárral, vagy funkció szerinti WC zárral.

2.10. Beépített bútorok
A lakások alapfelszereltségébe nem tartozik beépített bútor. A konyhabútor, a beépített konyhagépek és egyéb beépített bútorok opcionálisan rendelhetők, a belsőépítészeti koncepció alapján.

3. Épületgépészet

3.1. Víz- csatorna
Az általános állapotban víz- és csatorna kiállások az általános tervek szerint készülnek. A szaniterek a felkínált kollekcióból a Vevő által választottak szerint kerülnek kialakításra. A WC-k mélyöblítésű, falban szerelt tartályos kialakításúak. A fürdőben a tervek szerint fürdőkád, vagy zuhanyzó épül. A mosogatógép és a mosógép csatlakozás a gépészeti tervek szerint készül. A lakások saját vízmérővel rendelkeznek.

3.2. Fűtés - hűtés
A központi fűtés és melegvíz előállítás távhő szolgáltatással, a ház központi hőcserélőjével megoldott. A központi egység a garázsszinten kap helyet. Minden lakáshoz saját fűtési hőmennyiség mérő tartozik. A lakás hőmérsékletét programozható szobatermosztát szabályozza. A fűtést és hűtést a lakáson belül szabályozható mennyezeti panelek biztosítják, amik néhány lakásban oldalfali design klímával egészülhetnek ki. A fürdőkben padlófűtés épül. Minden lakáshoz saját hűtési hőmennyiség mérő tartozik. A lakás hőmérsékletét lakásonként 1 db programozható szobatermosztát szabályozza.

3.3. Szellőzés
A belső terű mellékhelyiségek (WC, fürdő) részére mesterséges elszívást építünk helyiségenként elszívó ventillátorokkal. A berendezések villanykapcsolóról üzemelnek

3.4. Gáz
A lakásokba földgáz vezeték nem kerül bevezetésre.

4. Épületvillamosság

4.1. Erősáram
Minden lakás saját almérővel rendelkezik, 1x32A elektromos kapacitással. A lakásokban az elektromos szerelvények (kapcsolók, dugaljak) kiépülnek, a lámpákhoz csak vezeték kiállás készül. A nappaliban és a szobákban a dugaljakat, TV és LAN csatlakozókat kiépítjük.

4.2. Kaputelefon
Minden lakásba bekötésre kerül a központi kaputelefon audió beltéri lakáskészülékkel.

4.3. Vagyonvédelem
A lakásokban riasztó kiépítés előkészítése készül a bejárati ajtóknál ajtónyitás érzékelőhöz, vagy mozgásérzékelőkhöz. A vezetékek és készülékek kiépítése opcionálisan rendelhető.

4.4. Gyengeáram
A szobákban 1 db TV és 1 db Internet csatlakozó épül ki, az internethez CAT5e kábelezéssel, sugaras kábelkiépítéssel a lakás gyengeáramú csatlakozó dobozától. A társasházban nincs központi internet/TV/telefon szolgáltatás. Az épület átadásakor legalább egy szolgáltató hálózata ki lesz építve, lakásonként saját gyengeáramú csatlakozó dobozzal.

5. Anyagválasztás lehetősége:

A lakások a tervek szerint standard állapotban készülnek, Vevőknek lehetősége van a felkínált kollekciókból, bizonyos feltételek mellett a lakás szerződésben meghatározott anyagait kiválasztani.

Továbbá vevőknek lehetőségük van felár ellenében választani a megadott belsőépítészeti koncepciók közül is. Ebben az esetben az adott koncepció alapján belsőépítész tervezőnk terveket készít a lakás kialakítására, ami magában foglalja a burkolatok, falfelületek és bútorok megjelenését, valamint a megvilágítás terveit is. Az így elkészült tervek és megállapodások alapján vállaljuk a lakás teljes kialakítását és akár bútorozását is.