Lokáció | Infinity Budapest | Prémium Duna parti-lakások
Ajánlatkérés
ÁTADÁS
2024. II. negyedév
Támogatott fűtésrendszer
(TÁVHŐ)


Lokáció

Kiváló elhelyezkedés és közlekedés


parallax background
 

Az ingatlan frekventált helyen, a bank és a kulturális negyed között, a Művészetek Palotájától és a Nemzeti Színháztól néhány sarokra helyezkedik el - biztosítva az értékálló befektetési lehetőséget. A folyamatosan fejlődő IX. kerületben számtalan kulturális és oktatási intézmény, üzlet, bevásárlóközpont, sportolási és rekreációs lehetőség található. Fontos törekvés a kerületben a városi utca hagyományos élettérként való újrateremtése és újraértelmezése. A hétköznapok kényelmét és a mindennapi teendők gondtalanságát a környéken és a közeli bevásárlóközpontokban megtalálható üzletek, bankok és színvonalas szolgáltatások biztosítják.

parallax background

A ház előtt található a világörökség részét képező 2-es villamos megállója, amely a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között közlekedik a Dunával párhuzamosan a pesti felső rakparton. Az épület Duna felöli oldalán a hajóval közlekedők is megtalálják számításukat, míg az aktív sport kedvelőinek a kerékpárúttal kiépített, Duna-parti Gizella sétány kínál kikapcsolódási lehetőséget, amely az épület közvetlen környezetében található. A belváros néhány perc alatt, könnyedén elérhető autóval, tömegközlekedéssel, vagy akár gyalogosan is.

 

A közelben található


favi2_uj
gellert_ido3

Gellért-hegy

A Duna jobb partján álló, 235 méterrel a tengerszint fölé magasodó hegy. A Dunára néző meredek sziklafala és a tetejéről nyíló pesti panoráma páratlan látvány. Budapest ékkövének is szokták nevezni. Tetején helyezkedik el a Citadella, ahol megtalálható a Szabadság Szobor, mely egész Budapestről jól látható. Oldalában a Pálos rend Szikla temploma található, melynek főhajója régen a szabad ég alatt volt, ma már a barlang belsejében tartják az Istentiszteletet. Este gyönyörű kilátás nyílik a kivilágított városra, romantikus, meghitt hangulata miatt közkedvelt.

favi2_uj
balna_ido1

Bálna

Kulturális, vendéglátó és kereskedelmi központ a IX. kerületben, félúton a Szabadság és a Petőfi híd között, közvetlenül a pesti Duna-parton. A Bálna a budapesti városkép, a pesti Duna-part meghatározó látványeleme. Belülről szinte minden pontjáról különleges kilátás nyílik a városra. Kulturális, gasztronómiai, kereskedelmi központ, amely helyet kíván adni különféle szolgáltatásoknak, szórakoztató és szabadidős aktivitásnak is. Az éttermek, bisztrók, kávézók számára ideális a Bálna Duna felőli oldala közvetlen – teraszos – vízparti kapcsolattal, valamint a Bálna „farkában” lévő kilátóhelyek.


favi2_uj
szabadsag_ido1

Szabadság – híd

Budapest egyik, 1896-ban, a főváros harmadik közúti átkelőjeként átadott hídja.. A híd jellegzetes díszei a pillérek kapuzatának tetején ülő turulmadarak. A Nagy Virgil tervezte kapuzatokat a történelmi magyar címer díszíti. Legújabb trend szerint évek óta nyáron lezárják a hidat egy „szabihíd” nevű kezdeményezés céljából. Ilyenkor kizárólag gyalogosan lehet a hídra jutni, számos programot rendeznek pl.: reggeli jóga, meditáció, zumba óra, de természetesen lehetőség van egy pokróccal is kiülni és csodálni a Duna felett Budapest elképesztő panorámáját.

favi2_uj
mupa_ido1

Művészetek Palotája

A palota a pesti Duna-part déli részén, a Rákóczi híd mellett épült, a Nemzeti Színház szomszédságában. Budapest legfiatalabb, a 21. század eleji igényeknek maradéktalanul megfelelő, többfunkciós kulturális létesítménye. Jellemzője, hogy egyszerre három különböző művészeti ág: a zene-, a vizuális és a színházművészet művelőinek és kedvelőinek ad állandó otthont, a legmagasabb színvonalon. Kiállítóhelyei, hangversenyterme, színházterme egymástól függetlenül működnek, önállóan alakíthatják programjaikat.


favi2_uj
szinhaz-IDO1

Nemzeti Színház

Budapesten az első önállóan Nemzeti Színháznak létrehozott intézménye, amely 2002. március 15-én nyitotta meg kapuit a IX. kerületben. Az épület előtt egy nyírt sövényből kialakított labirintus helyezkedik el, és egy „zikkurat”, amely belsejének hét terem található. Ezeket és a szabadtéri színpadot egy fasor köti össze. Külső megjelenésében a létesítmény egy hajó képzetét kelti, amely a Dunán ringatózik. Az építmény egészét körülölelő kertben egy szoborpark is helyet kapott, ahol a közelmúlt legendás színészeinek egy-egy emlékezetes szerepükben megörökített, bronzba öntött életnagyságú szobra látható.

favi2_uj
kopaszi_ido1

Kopaszi-gát

A Kopaszi-gát az Összekötő vasúti híd lábánál, attól délre, Budapesten a XI. kerületben található. Mintegy 900 méter hosszan a Dunába nyúló gát, amely a Lágymányosi-öblöt választja el a Dunától. Az eredetileg árvízvédelmi céllal létrehozott Kopaszi-gát túlnőtt eredeti funkcióján. A területen több kisebb étterem és játszóház is működik, továbbá futópálya, sportpályák, és kenukikötő is megtalálható. Az egész évben szabadon látogatható gát népszerű pihenő- és találkozóhely minden korosztály számára. Gyalogosan, tekerve, négy keréken, de akár a Dunán keresztül, hajó által is megközelíthetjük